Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka med Manitoba Creammjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Jag köpte sånt där lyxmjöl "Manitouba Cream" till min surdeg. Men lite mjöl hade jag kvar så jag valde att lyxa till ett vanligt frallrecept istället, det blev kanon
Häll i vatten, olivolja, socker, salt och allt mjöl och smula till sist ner jästen. När ni använder bakmaskin så kom alltid ihåg att allt flytande ingredienser ska hällas i innan mjölet och till sist smular man ner jästen
Men längtar redan efter att prova Patisserie och ManitobaCream. Men denna gång fick jag lite drivkraft från de nya mjöler jag fått testa från Ramlösa Kvarn
Ikväll bakade jag frallor med manitobacream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Ofta tenderar dom att bli lite kompakta och â€tunga†men nu blev jag faktiskt riktigt nöjd med konsistensen och vi har precis provsmakat varsin… Ostfralla & ett stort glas mjölk, sen sover man gott
Jag bytte dock ut mjölet mot ManitobaCream, ett mjölsort som ger saftigare och luftigare bullar. Jag följde Kungsörnen recept, alltså det klassiska receptet som finns på mjölpåsen