Förvara mandeltårtan i kylskåp fram till servering. Lägg äggulorna i en liten skål och täck med plastfolie och ställ in i kylen, de ska senare användas till smörkrämen
8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
För variation kan smörkrämen smaksättas med rivet apelsin-, citron- eller limeskal. Det kanske hade varit annorlunda om jag hade orkat rosta mandelflarn och dekorerat med, men jag har fortfarande lite svårt att tugga sånt som mandelflarn
Avsluta med mandel-botten, smörkräm och mandelspån på toppen. Vispa äggvitorna till styvt skum med elvisp i en ren skål och tillsätt socker under tiden
Mandeltårtamedchokladsmörkräm. Chokladsmörkräm. Mamma hade bakat den och sa att den inte var svårbakad men lite omständig att hålla på med och det är ju alltid lite jobbigt
Mandeltårta Lchf-style. Smörkräm. Tårtan är inte så söt, men med hallon på toppen blir det precis lagom. Vispa kontinuerligt på medelvärme till krämen tjocknat
Först ut blir en mandeltårtamedsmörkräm, även kallad Oscar II´s tårta. Firar med ena familjen idag och den andra imorgon så vi har uppdraget att baka någonting till båda middagarna
Vispa den lilla mängden grädde och blanda i smörkrämen tillsammans med vaniljsocker. Montera den vändbara rivskivan med den fina sidan i din köksmaskin, eller använd mandelkvarnen