Mandelpotatismos västerbottenost recept

Röding med krämig västerbottenost

Röding med krämig västerbottenost

Servera på varma tallrikar med svampen och ett mandelpotatismos. 5-600 g rödingfilé1 msk dill2 tsk färskpressad citronsaft200 g philadelphiaost2 dl riven västerbottenost200 g champinjoner0,5 dl finskuren gräslöksalt, peppar1 msk smör2 tsk rapsoljaGör så här. Sätt ugnen på 200 graderBlanda samman dill, citronsaft och smaka av med salt och pepparLägg fiskfiléerna i en lätt oljad ungssäker form, gnid in med dill-citronblandingenRör samman philadelphiaosten och västerbottenosten. 2 dl riven västerbottenost
Renstek med lingonsky och gratinerat mandelpotatismos.

Renstek med lingonsky och gratinerat mandelpotatismos.

Västerbottengratinerat mandelpotatismos. Mandelpotatismos. 1 1/2 dl västerbottenost + 1 dl till gratinering. Rör i den rivna västerbottenosten (1 1/2 dl) och blanda. Strax innan servering lägger du över potatismoset i en smord ugnsform och strör över resten av den rivna västerbottenosten (1 dl) och gratinerar under grillen i 200° värme i några minuter tills moset fått fin färg. 1 1/2 dl västerbottenost + 1 dl till gratinering