Jag tror Emelie kommer bli nöjd. Var min första reaktion och sedan kom jag att tänka på ett par saffransbullar med pistage och mandelmassa jag fotade för ett julreportage i juli (
Blanda lite mandelmassa i taget med det rumstempererade smöret. Mandelsplitt. Smält smöret tillsammans med de malda kardemummakärnorna (maler du själv får du mycket mer smak) och socker tills blandningen slutar fräsa
Den mjuka bädden ovanpå fågelboet har jag gjort av mandelmassa. Man kan tro att detta är ett anvacerat recept med det ska jag allt förklara för er att det är det icke
Ja, jag tror att jag skulle kunna äta bullar varje dag i resten av mitt liv utan att tröttna. Jag har mandelmassa i fyllningen, både för smakens skull och för att den motverkar kanelens uttorkande effekt
Och missa inte att kika in i Det Gröna Skafferiet och hälsa på hos Karoline som håller till där – en fantastisk matblogg som är ungefär lika “ny” som min tror jag
Ingredienser mandelmassa. Smält kokosoljan tillsammans med kardemumman. Under tiden blandar du ihop ingredienserna till mandelmassan genom att blanda samtliga ingredienser i en skål
och bakade sen Äppelkaka med mandelmassa i långpanna, så det blev en del tid i köket ikväll. ) med trav så när man hälsade på där var man ju med i stallet (och kusinen är hästmassör nu om jag förstått det rätt)
om kryddor, hur man använder bjäst, vad jag röstar på, läraryrket samt vårt boende. Kul att se att vi tillsammans bevisade att konceptet inte är utdött
Tror inte det. I fyllningen hade jag mandelmassa som jag rostat före vilket gav en sjukt god smak och före gräddning spritsade jag i en lingonkompott/sylt i mitten som jag kokat själv