Blanda den rumstempererade mandelmassan med 1/3 av det rumstempererade smöret till en smidig massa, med hjälp av vinge om du har matberedare, annars för hand. 100 g aprikossylt, passerad utan bitar (se t ex aprikossylt i JanHedhs bok Sylt och marmelad). 500 g mandelmassa 50/50
Om du gillar sockerknastrig mandelmassa kan du sluta nu, annars fortsätter du lite till. Bullreceptet är i princip från JanHedhs Bröd och räcker till 20 små, och då menar jag små, semlor
Med den milda grädden och söta mandelmassan så blir det utmärkt balans. Det här var första gången jag bakade med fördeg med inspiration från mästerbagaren JanHedh
Kanelbullar a´la JanHedh på mitt sätt gör att man får kalla dem Vaniljbullar istället. apelsinzest av 2 st apelsiner (finrivet apelsinskal)mandelmassa ca 500 gägg 2 stvanilj-blanda ihop