Mandelmassa jan hedh recept

Kanel och smör/vaniljsnäckor

Kanel och smör/vaniljsnäckor

Bakade kanelbullar och smör/vaniljsnäckor i fredags, blev så gott, testade ett nytt recept på bullar ur boken Bröd och Kaffebröd av JanHedh
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Blanda den rumstempererade mandelmassan med 1/3 av det rumstempererade smöret till en smidig massa, med hjälp av vinge om du har matberedare, annars för hand. 100 g aprikossylt, passerad utan bitar (se t ex aprikossylt i JanHedhs bok Sylt och marmelad). 500 g mandelmassa 50/50
Vaniljdiamanter

Vaniljdiamanter

Han tar även med grundrecept på tex mandelmassa, vaniljkräm, smörkräm, mazarinmassa, fondant, sylt etc
Semlor

Semlor

Om du gillar sockerknastrig mandelmassa kan du sluta nu, annars fortsätter du lite till. Bullreceptet är i princip från JanHedhs Bröd och räcker till 20 små, och då menar jag små, semlor
Mandelbiskvibotten

Mandelbiskvibotten

Lös upp den rumstempererade mandelmassan med hälften av äggvitan och sockret till en jämn massa och arbeta in resterande massa till en smidig massa

Vetedeg med fördeg.

Receptet kommer i från JanHedh. 150 g mandelmassa. 150 g mandelmassa. Denna vetedegen innehåller ägg och mer socker och smör än andra degar

"Kanelbullar"

Kanelbullar a´la JanHedh på mitt sätt gör att man får kalla dem Vaniljbullar istället. apelsinzest av 2 st apelsiner (finrivet apelsinskal)mandelmassa ca 500 gägg 2 stvanilj-blanda ihop