Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker. 1300 g mandelmassa. 0,5 dl vatten 1 msk smör 2,5 msk vetemjöl 300 g mandelmassa 2 dl florsockerMandelmassa
Riv mandelmassan fint, och blanda med de lätt uppvispade äggvitorna till en jämn smet. 1½ dl bovetemjöl1 dl mandelmjöl/mandelpulver100 g riven, äkta mandelmassa125 g vanligt eller laktosfritt smör, alternativt mjölkfritt margarin1 äggula3 - 4 stora, äpplen1 barnmatsburk mangopuré - alternativt en stor, väl mogen mango om du hittar någon200 g riven, äkta mandelmassa2 äggvitorHacka ihop pajdegen för hand eller i matberedare. Nagga botten, och grädda pajskalet ca 12 - 15 minuter i 200 graders ugnsvärme, med folieremsa runt kanten de första 10 minuterna
Den ursprungliga pajbottnen var gjord på dinkelmjöl, men eftersom mitt skafferi inte besitter några sådana nyttigheter, gjorde jag ett annat recept på botten som jag hittat på Roy Fares blogg och som blivit en favorit i pajsammanhang
Använd en sax och klipp sneda jack med jämna mellanrum (inte hela vägen ner till botten) runt hela. Detta slutade med att jag tog en vetedeg och vet blir bra, mixade smör och mandelmassa och toppade det hela med rabarberkompotten
Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Saffranskladdkaka med vit choklad2 1/2 dl strösocker1 dl riven mandelmassa2 dl vetemjöl3 ägg5 msk vaniljsocker1/4 tsk salt125 g smör100 g vit choklad1 påse saffran á 0,5 g. 1 dl riven mandelmassa
Avsluta med att tillsätta den rivna mandelmassan. TÅRTBOTTEN. Lägg ett tunt lager creamcheese-frosting på varje tårtbotten, och sedan ett lager apelsincurd