Botten. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Strimla rabarbern tunt, skala den om den är grov. Rör ner mandelmassan och rivet citronskal och låt svalna
Använd en sax och klipp sneda jack med jämna mellanrum (inte hela vägen ner till botten) runt hela. Detta slutade med att jag tog en vetedeg och vet blir bra, mixade smör och mandelmassa och toppade det hela med rabarberkompotten
Mixa mandelmassan med saltet och äggulan samt smöret. Börja med att göra botten av tarteletterna. Barfota gick jag ut i trädgårn och plocka de allra första rabarberna för i år
Riv mandelmassan och jämnfördela i botten på det färdiggräddade pajskalet. Vänd ner rabarberna i créme fraiche blandningen och jämnfördela rabarberna över mandelmassan
Nagga botten med en gaffel. Somrig Hallon- och rabarberpaj med mandelmassa kommer här. En sak som alltid är klurigt med rumsvarm mandelmassa är att riva den
Vispa ihop mandelmassa, brynt smör och citronskal. Ta ett glas eller liknande med platt botten, något mindre än bullen och tryck ner en fördjupning i de färdigjästa bullarna
Blanda med mixer eller elvisp mandelmassan med smör, äggulor och ägget. Mördegsbotten. Själva lakritssmaken sitter i glasyren och under döljer sig en rabarberkaka
Skär rabarbern i bitar och lägg ovanpå mandelmassan. Riv mandelmassan och lägg på bottnen. Botten. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern
Riv mandelmassan fint och lägg den i en skål. Smörj en form med löstagbar botten, cirka 20 centimeter i diameter, och mjöla med mandelmjöl. Skiva rabarbern i cirka 1⁄2–1 centimeter breda bitar och lägg på smeten. 300 g mandelmassa. 2 rabarberstjälkar (cirka 175 g)
Blanda vaniljkräm med lite i taget av mandelmassan tills du har en slät mandelkräm. Inne hos Roy Fares blogg hittade jag det perfekta receptet, en paj helt i min smak, en mördegsbotten fylld med rabarber, mandelfyllning och havrecrumble Jkan liksom inte bli bättre