Mandelbotten. Därför blev det istället för de klassiska chokladbiskvierna en fräschare och somrigare variant med limesmörkräm och doppade i vit choklad
Lägg mandelbotten på ett fat, och montera formens kant runtom. Pressa i lime. 200 g äkta mandelmassa1 dl mandelmjöl1 riven bittermandel - kan uteslutas3 äggvitor500 g frysta, osockrade hallon - tinade1 förpackning Mascarpone, 250 g3 äggulor2 dl Gelésocker Multi 1 msk vaniljsockersaft av en ½ pressad lime3 gelatinblad (eller motsvarande mängd agar-agar för vegetarianer)1½ dl grädde40 g vit choklad, gärna med limesmak1 gelatinblad1 ask färska hallon - eller tinade, frysta om du inte får tag på färskaKör mandelmassan smulig i matberedare och tillsätt även bittermandeln och det extra mandelmjölet - för att tårtan ska bli lite mindre söt
Rör samman mandelmassa, limeskal och socker, tillsätt äggen lite i taget, till en homogen massa. Sikta ner mjölet och bakpulvret i massan, blanda därefter i limejuicen
Yoghurtmoussetårta med mockasmak, mandelbotten & chokladganache som topping. Yoghurten gör sig utmärkt i mousser som innehåller redan syrliga ingredienser som hallon eller lime
Mandelbotten. Tvätta limen noga. Klyv därefter limen och pressa ur saften. Blanda vispad grädde, äggulorna och florsockret samt det rivna limeskalet och pressade limejuicen
Blanda färskost, crème fraiche, ägg, socker och rivet limeskal. Skär plommon och lime i tunna klyftor eller skivor och lägg dem i ett vackert mönster ovanpå tårtan