Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran
Jag minskade lite på sockret, bytte till rårössocker, tog mandel i stället för pistaschnötter (eftersom jag inte hade det hemma), tog rårismjöl i stället för vanligt vetemjöl, och la till xantangummi som bindemedel
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Vi har gjort de här skorporna många gånger tidigare och det är bara att ställa sig och göra en omgång till så att vi har till alla sommarens utflykter
Hacka mandeln i små bitar. Och det kan ju behövas för jag hittade ett recept på saffransskorpor för evigheter sen och nu har jag äntligen bakat dem och de var verkligen försvinnande goda till en kopp té
Rosta mandeln i stekpanna. Stäng av ugnen och låt skorporna torka några timmar, gärna över natten. 200 g Sötmandel, grovhackad (ca 3 dl). 4 Mandelmjöl. Sprid ut skorporna på plåten och grädda 1 timma till. 4 Mandel
Blanda samman mandel, choklad, mjöl, bakpulver och lavendelblommor. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar med ugnsluckan på glänt tills ugnen kallnat
Blanda mandeln och kaffebönorna med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Du kan även stänga av ugnen och låta skorporna stå kvar till dess att dom torkat helt
När skorporna känns torra och hårda är de klara att tas ut. Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
När skorporna känns torra och hårda är de klara att tas ut. Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Grovhacka mandeln och chokladen, lägg åt sidan. Blanda alla andra ingredienser i en bunke o ha i äggen, jobba med en elvisp är bäst med degkrokar, ha sist i mandel och choklad
22 Jun. 15. 19. Twitter. Facebook. Grova surdegsfrallor med fikon och rostade mandlar. 0kommentarer. Det är något alldeles speciellt med att baka eget bröd