Mandeltårta. Täck kakan med vispad grädde, hackad daimoch skivade jordgubbar. Låt svalna och vänd över kakan på ett stort fat, eller på samma plåt som kakan bakats i
Häll Daimsmeten över kakanoch ställ formen i frysen i några timmar. Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag
Häll Daimsmeten över kakanoch ställ formen i frysen i några timmar. Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag
Jag tog daim till mellanlagret och schweizernöt till garneringen. Lite bilder från gårdagens kaffekalas, med kakor av choklad och tårta, där jag försökte efterlikna Frödinge Schwarzwaldtårta, som är favoriten, fast med egen liten touch
Rör ner mandeloch kanel i chokladblandningen. Mandelnougat med havssalt. Smält chokladen över vattenbad och bred detta över kolafyllningen, ställ kakan kallt
Bred marängsmeten över sockerkaksbottnen och strö över mandel/kokos om du önskar. Om du tycker om maräng är det gott att toppa marängen med flagad mandel innan plåten åker in i ugnen
Hacka mandeln ganska fint och dajmen grovt. Vira in i plastfolie och låt vila i kyl i ca 30 minuter. ½ - 1 cm breda bitar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. 75 g sötmandel. 100-200 g daim
Vispa smeten styvt och vänd sedan ner resten av sockret och all mandel. Hacka mandeln. Avslutningsvis hade mamma gjort två fantastiska tårtor - en med daimoch en chokladtryffeltårta
hyvlad mandel. Hacka daimenoch strö över kakan medans den är varm. Enkel att göra och god att äta. Låt sedan kakan stå kallt i några timmar – gärna över natten
Spröda flarn med ingefära ochmandel. Jag hade bakat tre olika sorters scones som avnjöts med sylt och ost, citronrutor, syltgrottor, chokladsnittar med turkisk peppar, spröda ingefärsflarn med chokladkräm och bananatoffetårta med blåbär ochdaim