Blanda ättiksprit, Herrljunga Mandarin & chili Glögg, vatten och socker till ättikslagen. Varva därefter finhackad chili, lök och mandarinskivor med sillen i en glasburk och häll lagen över
Detta receptet har jag fått av en av mina arbetskollegor och det är en härligt välsmakade gratäng där ris och kassler samsas tillsammans med en smarrig sås med smak av chili som bryts av perfekt mot den fräscha smaken från mandarinerna
Tillsätt curry, timjan och chili. 2 mandariner. Häll vatten i en kastrull sätt på spisen. Hacka äpple och lök fint, den ska koka sönder helt, häll i kastrullen
Jag tänkte främst smaksätta den hemkokta glöggen med pomerans och mandarin, men även lite god rom. 1 flaska fruktigt rödvin 2 dl mörk rom 1 dl fireball (valfritt) 1 1/2 dl strösocker 1 dl russin 6 torkade pomeransskal 4 hela kanelstänger 3 tunna skivor färsk ingefära 2 tsk nejlikor 5 skalade mandlar 1/4 röd chili (urkärnad) köttet från en söt mandarin 1/3 rött äpple i tunna skivor Chokladjord 50 g choklad (70%) ca 8 msk zorbit/tapioka/maltodextrin (kärt barn)Gör så här. 1/4 röd chili
Onsdag - Kasslergratäng med chili och mandariner. Detta receptet har jag fått av en av mina arbetskollegor och det är en härligt välsmakade gratäng där ris och kassler samsas tillsammans med en smarrig sås med smak av chili som bryts av perfekt mot den fräscha smaken från mandarinerna
Dela och kärna ur chilin, hacka löken samt blanda allt i en skål. 1 grön chili. 1 grön chili. Jag fick en kokbok med texmex mat i julklapp och enchiladas med pulled chicken / pulled pork med god salsa blev snabbt en favorit
MangosalsaMangosalsa (ca 8-10 pers)2 paket med fryst mango20 cocktail tomater1 lime1 röd chili2 klyftor vitlökKorianderSalt o pepparGör så härSkär tomaterna i bitar, kärna ur chilin och skär i bitar och lägg allt i en skål tillsammans med mangobitarna. 1 röd chili
KycklinggrytaKyckling i marinadKycklinggryta4 kycklingfiléer eller 800 gr kycklinglårfiléer8 msk olja (4 msk oliv och 4 msk raps)4 vitlöksklyftor 6 msk chilisås eller sweet chilisås3 tsk ingefäraSaltSvartpeppar1 röd paprika300 g purjolök3 dl grädde eller kokosmjölkGör så härGör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås/sweetchili, ingefära, salt och peppar