Mala kött till hamburgare recept

Hamburgare och hamburgerbröd à la LCHF och Paleo

Hamburgare och hamburgerbröd à la LCHF och Paleo

Eller så kan man förstås köpa en köttkvarn och mala själv, högrev är speciellt gott till färs. Äkta hamburgare, det är det många som kallar sitt malda kött som läggs mellan två bröd
Hamburgare med Guacamole och syrad rödlök‏

Hamburgare med Guacamole och syrad rödlök‏

Forma köttfärsentill lagom stora biffar och grilla dessa. Ansa köttet från hinnor och för mycket fett, tärna och kör det sedan i kvarn, salta och peppra efter smak
Hamburgare, återigen…

Hamburgare, återigen…

Att frysa köttet innan malning är bra just för att det blir enklare att mala men är också viktigt om man maler kött som inte skall tillagas med en gång då det håller bakterier borta
Hamburgare på entrecôtesida

Hamburgare på entrecôtesida

Ostron innehåller smaken Umami vilket ger fyllighet tillköttet samtidigt som det inte drar åt sig vätska och torkar ut köttet
Hamburgare med smak av lök och svartpeppar…

Hamburgare med smak av lök och svartpeppar…

Lök, morötter och mango skulle brynas och till råga på det skulle även köttetmalas. Köttet som skulle malas hade jag haft i kylen så att det var riktigt kallt
Min bästa hamburgare

Min bästa hamburgare

Skär köttet i lagom stora bitar för att mala. Självfallet skall köttet var av god kvalitet, men det som verkligen lyfter burgaren är brödet
En rökt hamburgare

En rökt hamburgare

När köttbiten är färdigrökt delar du den i mindre bitar och maler dom till färs tillsammans med. Herr Mårtensson ville prova att fixa hamburgare med röksmak utan att använda konstgjord rökarom i köttet, vilket innebar att även marinatorn och röklådan plockades fram
Den perfekta hamburgaren

Den perfekta hamburgaren

Av alla kött och alla färsblandningar jag har provat hittills är min favorit tämligen enkel i utförandet och på pappret, men desto svårare att genomföra
Pulled beef burger

Pulled beef burger

Salt och svartpeppar att malaköttet. Dra isär köttet och tillsätt resten av glazen. Pulled, pork, pulled lamb, pulled chicken eller pulled beef, oavsett vilket kött man väljer att långlaga är det både enkelt och väldigt gott
Smashburgare med picklad rödlök

Smashburgare med picklad rödlök

Köttet kommer släppa tillräckligt med fett för att du ska kunna skrapa upp burgaren när ytan är krispig och fin
BBQlovers Burgarskola

BBQlovers Burgarskola

Men det fungerar naturligvist med att mala ner en fin bit högrev med mycket fett som inte är hängmörad
Hemgjord baconhamburgare

Hemgjord baconhamburgare

Varva kött, lök och bacon hela tiden i matarröret tillköttkvarnen så blandar ingredienserna sig rätt väl automatiskt

Högrev med quinoa & kantarellrisotto

Men högrev ska malas, eller långtid kokas. Jag kan tillbehörtillkött, men lite där tar det stopp. Min specialitet är inte kött, tydligen
Högrevsrulle!

Högrevsrulle!

Tanken när jag köpte biten var faktiskt att jag skulle mala ner den och göra just burgare på den men ångrade mig och blev sugen på att grilla köttet istället