Mala fiskfärs recept

Fiskburgare

Fiskburgare

xantangummi, men då bör man finmalafiskfärsen och inte ta för mycket purjolök/vårlök annars håller de inte så bra ihop
Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Se därför till att inte mala fisken förrän strax innan du beräknar att steka och servera biffarna. I vissa fiskaffärer kan man köpa färdigmald fiskfärs
Gäddfärsbiffar

Gäddfärsbiffar

Blanda lökfräs, fiskfärs, fläskfärs, salt, vitpeppar, ägg, grädde och potatismjöl till en slät smet. Blanda lökfräs, fiskfärs, fläskfärs, salt, vitpeppar, ägg, grädde och potatismjöl till en slät smet
Fiskfylld savoykål

Fiskfylld savoykål

Fiskfärsfylld savoykål. Fördela en lagom klick fiskfärs på varje kålblad och rulla samman till ett paket, eventuellt kan du behöva fästa samman med en tandpetare
Fiskbiffar med hummersås

Fiskbiffar med hummersås

Mal fisken i en köttkvarn (eller så är du en fegis och köper färdig fiskfärs, jag malde den…). 500g fisk, som färs om du inte kan mala själv (hade 200g torsk och 300g lax). 500g fisk, som färs om du inte kan mala själv (hade 200g torsk och 300g lax)

Fiskfärs timbal

Finfördela fiskfiléerna i matberedare tillsammans med smöret eller mal i köttkvarn 3-4 ggr (sista gången tillsammans med smöret)

Rysk fiskfärs med kaprissås

Fiskfärsen. Fiskfärs. Ta ut ingredienserna i rumstemperatur 30 minuter innan du börja laga maten. Smörj färsformen väl med smör och bröa med ströbröd

Fiskfärs med räksås

Servera fiskfärsen varm med räksås och pressad potatis och en grönsallad. 566 kcal/port med potatis (100g potatis 76 kcal) 4 portioner 500 g fiskfilé (torsk eller kolja) går bra med lika stor mängd fiskfärs 2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1/2 krm riven muskotnöt 3 msk smör 3 dl mildas mat extra 4% 2 dl mellanmjölk 2 äggulor 1 msk potatismjöl 1 msk vetemjöl 2 äggvitor Räksås