Vispa ihop citronskal, citronsaft, ägg och florsocker i en tjockbottnad kastrull • Sjud under omrörning tillssmeten tjocknat, den ska vara så tjock att det går att dela en klick smet i två halvor utan att de flyter ihop •Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret lite i taget så att det smälter och blandar sig med citronkrämen •Rör om försiktigt • Häll över fyllningen i en skål, täck med plast och låt svalna • Ställ sedan kallt
Riv mandelmassan på rivjärn eller i matberedare. över mandelspånen. Ev mandelspån. Fyll skalen till ca 3/4 med mandelblandningen, strö ev. 100 g mandelmassa
Lägg ihop makronerna försiktigt två och två utan att trycka till krämen för hårt. grädda inte makronerna innan de har satt sig ordentligt, för då spricker de
Lägg ihop makronerna försiktigt utan att trycka till krämen för hårt. Och observera att det här är en dealbreaker – grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de
Efter fredagens vita chokladmousse orsakade de överblivna äggvitorna lite huvudbry men medan jag funderade på olika sötsaker (makroner, silverkaka, maränger, etc) som jag kunde använda dem till drog jag mig till minnes ett inlägg på SMASKENS där Annika skriver om hur man kan använda överblivna äggvitor till att göra fluffiga fiskgratänger
Blanda makroner, bacon och lök (ta gärna med stekflåttet för extra smak. Han äter detta tillsammans med lingonsylt och rårivna morötter, själv föredrar jag att äta det utan tillbehör
Makroner är ett slags mandelmaränger som kan vara lite bökiga att baka. Foto. Pernilla Åhman. Yngsta dottern ville baka något mer ur sin bok "Baka, baka liten kaka" av Abigail Wheatly och hon hade fallit för Whoppies