Makrill på burk recept

Makrilllåda med makrill på burk

Makrilllåda med makrill på burk

Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna)

Sommarmat på burk och intervju på Träningshjälpen

Mästarmakrill från Abba är också en favorit, gott, mättande och inte alltför söt tomatsås. Men nu sommaren är det lätt och gott med matjessill och andra sillar, bara de inte är alltför söta
Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ned en skärbräda och dela dem mitten. Makrill till exempel. Salta och peppra och smula fetaost hälften av bitarna, och lägg några kvistar färska örter toppen av fetaosten
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Receptet dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här. Ett tips om man hittar mycket och fin dill billigt är att köpa sig mycket och frysa in det som man inte ska använda
Makrill i foliepaket

Makrill i foliepaket

Bred ut ansjovis/äggröra alla makrillfiléer och vik ihop folien till små paket. Gnid in fiskfiléerna med salt och lägg dem varsit ark ugnsfolie
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

2 hela färska makrillar. 1 ask körsbärstomater kvist (ca 400 g). 1 burk krossade tomater (400 g). salt och svartpeppar ur kvarn
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

2 hela färska makrillar. 1 ask körsbärstomater kvist (ca 400 g). 1 burk krossade tomater (400 g). salt och svartpeppar ur kvarn
Pasta med makrill i tomatsås

Pasta med makrill i tomatsås

Något som är galet enkelt och snabblagat är en pastasås gjord makrill i tomatsås - det är bara att öppna burkarna och sedan värma tillsammans med lite annat smått och gott
Mojo – mumsigt på ”kanariska”

Mojo – mumsigt på ”kanariska”

Därför blev jag lite överraskad att en av de mest typiska maträtterna Teneriffa var vanlig potatis kokad med skal i en massa salt (typ havsvatten) så att de torkar ihop lite och blir extra goda och smakrika
mumsiga rotsaker med makrill

mumsiga rotsaker med makrill

Vardag igen då, och jag tänkte bjuda ytterligare en god och smidig vardagsfavorit, mumsiga rotsaker med makrill
Spansk marinerad makrill

Spansk marinerad makrill

Ta upp makrillen ur marinaden. Halvera ev makrillen och häll över lite av den varma marinaden. Häll marinaden över makrillen och låt marinera i 4-8 timmar i kylen. Stek makrillen 1-2 minuter per sida i en het stekpanna. 4 makrillfiléer. 1 burk grillad
Fusilli med makrill och aubergine

Fusilli med makrill och aubergine

Att slänga parmesan en skaldjurspasta. Tillsätt makrill, ansjovis (ett måste - bästa smakhöjaren) och grovhackade soltorkade tomater
Marinerad Pastasallad Med Makrill

Marinerad Pastasallad Med Makrill

Bottna en tallrik med pastaalladen och fyll sedan med övriga ingredienser. Innan jag länsade det sista till middagen hade jag även lite machesallad, ½ burkmakrill i tomatsås (kvar från i förrgår) och lite av den underbara Grillade paprika- och tomatsåsen  och det fick ingå i en alldeles jättegod pastasallad
Tomtegröt & Pastasallad med Spenat, Makrill & Räkor

Tomtegröt & Pastasallad med Spenat, Makrill & Räkor

Lägg pastan ovanpå och fördela övriga ingredienser runt omkring och över. ½ burkmakrill i tomatsås. Tänkte egentligen äta makrill i tunnbröd idag men det blev ett litet långpass löpning imorse och då kändes det som en lite för tunn lunch så det fick bli pasta idag och tunnbröd imorgon istället för då ska jag bara köra intervaller
Sallad med bönor och rökt makrill

Sallad med bönor och rökt makrill

Varva alla ingredienserna ett fat eller i en skål. Dela makrillen i mindre bitar. 300 g rökt makrill. 400 g blandade bönor burk