Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna)
Mästarmakrill från Abba är också en favorit, gott, mättande och inte alltför söt tomatsås. Men nu på sommaren är det lätt och gott med matjessill och andra sillar, bara de inte är alltför söta
Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ned på en skärbräda och dela dem på mitten. Makrill till exempel. Salta och peppra och smula fetaost på hälften av bitarna, och lägg några kvistar färska örter på toppen av fetaosten
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här. Ett tips om man hittar mycket och fin dill billigt är att köpa på sig mycket och frysa in det som man inte ska använda
Något som är galet enkelt och snabblagat är en pastasås gjord påmakrill i tomatsås - det är bara att öppna burkarna och sedan värma tillsammans med lite annat smått och gott
Därför blev jag lite överraskad att en av de mest typiska maträtterna på Teneriffa var vanlig potatis kokad med skal i en massa salt (typ havsvatten) så att de torkar ihop lite och blir extra goda och smakrika
Ikväll skulle jag ju hitta på ngt kul med makrill i tomatsås som jag skrev förut och det blev mycket riktigt med tunnbröd, keso och ägg men jag hittade lite räkor också och då blev det ju lite lyxigare
Ta upp makrillen ur marinaden. Halvera ev makrillen och häll över lite av den varma marinaden. Häll marinaden över makrillen och låt marinera i 4-8 timmar i kylen. Stek makrillen 1-2 minuter per sida i en het stekpanna. 4 makrillfiléer. 1 burk grillad
Bottna en tallrik med pastaalladen och fyll sedan på med övriga ingredienser. Innan jag länsade det sista till middagen hade jag även lite machesallad, ½ burkmakrill i tomatsås (kvar från i förrgår) och lite av den underbara Grillade paprika- och tomatsåsen och det fick ingå i en alldeles jättegod pastasallad
Lägg pastan ovanpå och fördela övriga ingredienser runt omkring och över. ½ burkmakrill i tomatsås. Tänkte egentligen äta makrill i tunnbröd idag men det blev ett litet långpass löpning imorse och då kändes det som en lite för tunn lunch så det fick bli pasta idag och tunnbröd imorgon istället för då ska jag bara köra intervaller