Majsmjöl recept

Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl

Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl

Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. 2 dl majsmjöl. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Knäckebröd med majsmjöl

Knäckebröd med majsmjöl

2dl majsmjöl. Bröd och scones 2dl majsmjöl. Detta knäckebrödet blev helt galet gott. Och så lättlagat att vem som helst klarar av det
Vegetarisk tacopaj med botten gjord på majsmjöl

Vegetarisk tacopaj med botten gjord på majsmjöl

Jag gjorde istället en botten med majsmjöl och kryddade soyafärs med vitlök, paprikapulver och spiskummin (det är spiskummin som är själva grejen i tacomixpåsen), det resulterade i en lite roligare och antagligen mycket nyttigare tacopaj
Långjäst bröd med majsmjöl

Långjäst bröd med majsmjöl

Här använde jag majsmjöl som ger en fin gulaktig färg och en smak som jag gillar. 1 1/2 dl majsmjöl. 1 1/2 dl majsmjöl
Knäckebröd med majsmjöl

Knäckebröd med majsmjöl

2 dl majsmjöl1 dl sesamfrön½ dl krossade linfrön½ dl solrosfrön½ dl pumpakärnor2 msk olivolja2½ dl kokande vattenflingsalt Blanda alla torra ingredienser och häll i honung, olja och det kokande vattnet. 2 dl majsmjöl
Familjemuffins med majsmjöl, salladslök, spenat, lufttorkad skinka och soltorkade tomater

Familjemuffins med majsmjöl, salladslök, spenat, lufttorkad skinka och soltorkade tomater

2½ dl majsmjöl2½ dl ljust bovetemjöl1 msk mald psyllium eller husk1 msk bakpulver1 tsk salt1 tsk oregano1 tsk timjanca 80 g späd salladslökca 80 g spenat - färsk eller fryst100 g getost eller fårostca 75 g lufttorkad skinka ca 60 g soltorkade körsbärstomater3 ägg1 dl yoghurt 1 dl vattenca 3/4 dl av den smakrika oljan från de soltorkade tomaternaBörja med att skiva salladslöken, och fräsa den lätt med spenaten i lite olivolja. 2½ dl majsmjöl
Fröknäcke på majsmjöl

Fröknäcke på majsmjöl

2 dl vatten 2 dl majsmjöl 1,5 dl solroskärnor 0,5 dl linfrön 1 dl pumpakärnor 0,5 dl olivolja 2 tsk flingsalt
Fröknäcke med majsmjöl

Fröknäcke med majsmjöl

2 dl majsmjöl. 1,5 dl solrosfrön. 1 dl sesamfrön, vit eller svarta. 1,5 dl pumpafrön. 0,5 dl olivolja eller rapsolja
Bollos av majsmjöl med stekt halloumi

Bollos av majsmjöl med stekt halloumi

Blanda majsmjöl, kokosmjölk och anis i en skål, tillsätt buljongvattnet från kastrullen och knåda till en slät ganska lös deg, smaka av med salt och peppar
Julknäcke med frön och majsmjöl

Julknäcke med frön och majsmjöl

Blanda i en bunke 3 1/2 dl majsmjöl, 1 1/2 dl pumpakärnor, 1 1/2 dl melonkärnor, 1 dl solroskärnor, 2 msk chiafrön, 1 1/2 dl vörtmix, 1 msk fiberhusk, 1 tsk salt. 3 1/2 dl majsmjöl
Frasigt fröknäcke

Frasigt fröknäcke

Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke. 2 dl majsmjöl. Sätt ugnen på 150 grader
Hårt bröd

Hårt bröd

2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan  i en bunke och häll över det kokande vattnet. )/Åsa 2 dl majsmjöl
Fröknäcke

Fröknäcke

Bryt i bitar och förvara i lufttät burk 2 dl majsmjöl. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke och rör ihop