Majskyckling citron rosmarin recept

Kyckling med citron och rosmarin

Kyckling med citron och rosmarin

Jag valde att köpa en trevlig majskyckling som har väldigt mycket kött på sig. Spara skalet från den pressade citronen och stoppa den i magen på kycklingen
Helstekt kyckling á Jamie Oliver

Helstekt kyckling á Jamie Oliver

Riv skalet från citronen fint och lägg i en skål tillsammans med baconet och vitlöken. Tillsätt rosmarin, timjan, havssalt och peppar och blanda allt
Pulled Chicken à la Medelhavet

Pulled Chicken à la Medelhavet

Tillsätt fänkål och kyckling, stek lätt och tillsätt sedan vinet, hackade tomater, buljong, peppar, lagerblad, citronskal, oliver, soltorkade tomater och örtkryddor
Ugnstekt kyckling med örtsås

Ugnstekt kyckling med örtsås

Gnid in- och utsidan av kycklingen med rivet citronskal, hackad rosmarin, salt och peppar. Tillsätt soja och hackad citronmeliss
Kyckling med kapris och oliver

Kyckling med kapris och oliver

rivet skal av en citron. Stöt rosmarin, vitlök och peppar i en mortel. Tillsätt 2 msk olivolja och citronskal. 1 stor majskyckling, cirka 1,5 kg (eller kycklingdelar). 2 msk färsk rosmarin
Marinerad kyckling med rotsaker

Marinerad kyckling med rotsaker

Idag blir det majskyckling till middag. Pressa över citronsaft, tillsätt soja, pressade vitlöksklyftor, rosmarin, chiliflakes, salt och svartpeppar
Susanne's citronkyckling

Susanne's citronkyckling

Valet blev enkelt, för framför mig låg några majskycklingar från Bjäre. Tvätta citronen noga och riv skalet på hela citronen
Indirekt lycklig kyckling

Indirekt lycklig kyckling

Häromdagen befann jag mig i stugan med en solnedgång, en stor majskyckling och perfekt grillväder. Citron
Kyckling till söndagmiddag

Kyckling till söndagmiddag

Två härliga majskycklingar steks i ugnen och serveras med de tillbehör säsongen, tillgången och lusten bjuder
Majsterkock 2015

Majsterkock 2015

För ett par veckor sen gjorde vi söndagsmiddag och Ola hade handlat och kom hem med Guldfågelns färska majskyckling

Kyckling med svarta oliver & kapris

Majskyckling med oliver och sardeller, som är så där väldigt god. rosmarin (helst färsk). 2 st färska kycklingar (helst majskyckling). 3 citroner. Marinera sedan kycklingen, minst 30 minuter, i rivet citronskal från alla 3 citroner, 3 hackade vitlöksklyftor, färsk rosmarin och lite olivolja. Blanda 5 dl vitt vin, 3 dl passerade tomater, saften från 2 av citronerna, salt och peppar. 2 st färska kycklingar (helst majskyckling). 3 citroner 3 stora vitlöksklyftor. 5 sardeller rosmarin (helst färsk)