Varje gång jag kör förbi ett majsfält hemma på Öland får jag en obeskrivlig lust att parkera bilen, kasta mig huvudstupa in i majsfältet och palla majskolvar för allt vad tygen håller
4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Till det här receptet har jag använt frysta majskolvar, det går givetvis även använda färska. Bryn smöret i en stekpanna och lägg sedan i majskolvarna försiktigt och stek några minuter runt om, tillsätt sedan alla kryddor och stek vidare ca en minut
Majskolvarna. Ta bort ‘skägget’ på majskolvarna och vik bak blasten och knyt ihop med snöre. Ca en halvtimma innan lägger du blasten på majskolvarna i vatten (så de inte brinner upp på grillen)