Majsbröd med majskorn recept

Majsbröd med majskorn

Majsbröd med majskorn

Vispa upp ägget, blanda med mjölken. Vänd ner majskornen. 150 g majskorn på burk. Värm ugnen till 200 grader
Majsbröd

Majsbröd

Eftersom det bakas med bakpulver slipper man jästider och knådning. Smält margarin och häll på filmjölk och majskorn
Majsbröd

Majsbröd

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, Blanda det blöta, majskorn och chili i en annan skål. Majsbrödmed rökt chili1 1/4 c grovkornigt majsmjöl1 c dinkelsikt2 1/2 tsk bakpulver1 tsk salt1 c växtdryck1 msk sirap1 c majskorn4 msk olja2 msk rökt chili |finns torkad att köpa på affären, låt ligga i hett vatten ca 30 min]Värm ugnen till 200 °c, ställ in gjutjärnspannan så den blir het under tiden. 1 c majskorn

Majsbröd från Paraguay - glutenfritt!

Serveras med fördel ljum men är god kall också. Kör majskornen i en mixer. Majsbröd i panna. Blanda majsmjölet med salt, ägg och lättfils blandningen
Félipas fantastiska majsbröd

Félipas fantastiska majsbröd

Kör majskornen i mixer och blanda med majsmjölet, 1/2 dl olja, Keso och salt. 1 burk konserverade majskorn
Majsbröd - Spoonbread

Majsbröd - Spoonbread

Känn med en provsticka i mitten, är den torr är det klart. Tillsätt äggulorna och majskornen och blanda väl

Majsbröd från Paraguay

Klicka över den andra matskeden med smör. Kör majskornen i en mixer. Serveras med fördel ljum men är god kall också

Majsbröd

Ta ut bullar med hjälp av ett glas och lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över osten

Majsbröd

Här kommer ett recept på majsbrödmed inspiration från ett ostbröd från boken Bröd från Brunkeberg. I och med att det är glutenfritt bildar det inga glutentrådar så som vetemjöl gör vilket gör att det blir lite svårt att få till en riktigt bra deg om man använder för mycket majsmjöl

Majsbröd med majskorn

Ta ut bullar med hjälp av ett glas och lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över osten

Söderns majsbröd

 Tillsätt socker, salt och majskorn och blanda väl. 1 dl majskorn (från burk). 1.  Värm mjölk och vatten till ca 37°

Gyllene majsbröd

Smörj en liten långpanna ca 20x30 cm med smör och beströ den med lite polenta. 1 dl majskorn. Smula jästen i en bunke

Majsbröd från Paraguay

Kör majskornen i mixer tills det blir en helt slät massa. Smörj bottnen i en rak fyrkantig form, ca 25x30 cm, med 1 msk av smöret. 3 ½ dl majskorn

Fluffigt majsbröd

Känn med en sticka så att brödet känns torrt inuti. Blanda alla ingredienser utom salt och majskorn i en bunke

Majsbröd

Stjälp upp smeten med mjölade fingrar på ett bakplåtspapper på en plåt. Finhacka majskornen. Nagga med en gaffel

Majsbröd

Stjälp ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Skär tre snitt genom brödet med en mjölad kniv så du får fyra längder