Jag älskar verkligen hjort – det är ett mört magert smakrikt kött. Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Hur jag äter under en dag nu och recept på mumsig Protein Kladdkaka. Om man då undrar hur en dag kan se ut när det gäller min kost nu när jag försöker hitta balans i min sjukdom, så såg tex första dagen ut som följande
Dalarnas landskapsrätt är älgfärsbiffar med kantareller, örtstuvad majrova och stomptallrik. Här valde jag att tolka om älgfärsbiffarna till viltkryddad vegofärs, bytte ut den örtstuvade majrovan mot råriven majrova och en örtkräm gjord på havrefraiche och toppade det hela med lingon, stekta trattkantareller och tärnad gurka
Lär dem skillnaden på en majrova och en kålrabbi. När ditt barn några månader senare skall få äta lite större portioner kan du med fördel göra lite mer mat och frysa in i iskubsfack
2 st majrova. Skala och hacka löken. Skala majrovorna och palsternackan och skär dem i bitar. Putsa blomkålshuvudet, skär bort stocken och dela den i buketter