Madeira pepparsås recept

Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis

Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis

Häll i konjak och madeira och koka ihop det väl. 5 cl madeira. Pepparsås 3 lökar timjan smör 5 cl konjak 5 cl madeira 3 dl nötbuljong, gärna hemkokt 3 dl vispgrädde dragon, efter smak 1 nypa salt och svartpeppar 1 nypa vitpeppar 1 nypa rosépeppar 1 nypa grönpeppar ev
Kantarellsås

Kantarellsås

Jag smaksatte min sås med Madeira, men vitt vin, portvin eller cognac går också fint. Det var en mycket uppskattad sås, det var bara Pepparsås som sålde bättre

pepparsås

Brän av med cognac, tillsätt madeiran o koka ner lite. Recept. Angiel. fre, 2013-09-13 21. 09. 30min. (0). 1. Fräs lök, pepparmix, vitlök, timjan och kapris i smör

Fantastisk Pepparsås

1 + 1 msk smör1-2 mask finhackad röd eller gul lök1½-2 tsk finkrossad vitpeppar (mortla pepparn från hela korn)1 dl halvsöt madeira (vin)1 msk kinesisk soja1 grönsaksbuljongstärning+ 1 dl vatten3 dl créme fraicheGör såhär. 1 dl halvsöt madeira

Pepparsås med whisky

4 msk halvsöt madeira. Fräs löken och vitpepparn i ca 1 msk smör ett par minuter utan att den får färg

Rådjursfilé med pepparsås

Pepparsåsen. Pepparsås. 1 dl halvsöt madeira. Putsa sadelns översida helt fri från hinnor och senor. Det går lättast om du använder spetsen på en vass kniv