Macarons recept

88 Spara

Baka macarons?

100 g mandelmjöl, 200 g florsocker, 110 g äggvitor (ca 3 ägg), 5 msk strösocker, ev. pastafärg
7 Spara

Macarons

hallonfyllningen är gjord på färska, mixade hallon(35g), smält vit choklad (120g) och en skvätt grädde(3 msk )., ca 30 st
Macarons

Macarons

Macarons har blivit på modet igen! De anrika franska läckerheterna hittas numer i var och varannan konditoridisk i en mängd olika färger och smaker. Testa att baka dina egna på äkta franskt manér med äggvita, mandel och socker. Du kan även göra japanska varianter där du byter ut mandeln mot jordnöt och kalla den "makaron". De små biskvierna går att göra helt på egen hand, smaksatta så som du vill ha dem. Släpp loss fantasin och baka godsaker i regnbågens alla färger. Jordgubb, choklad, lime eller citrus görs enkelt med rätt recept från myTaste. Släpp kanske fram julsmakerna och baka pepparkaksdoftande varianter.

Macarons - en historisk succé

De franska bakverken macarons blev populära under 1800-talet men har en mycket längre historia än så. Från 700-talets kloster till den italienska renässansen och det brittiska hovet bakade man biskvier tills de nådde dagens förfinade utformning. Att lägga dem i par med fyllning emellan brukar tillskrivas det franska konditoriet Ladurée som gjorde så under 1900-talets början. Idag bakar vi macarons på en hel mängd spännande sätt som passar var och en. I många konditorier kan du plocka ihop din egen påse av olika smaker. Nu är det dock dags för dig att föra konsten vidare och sälla dig till de historiska macaron-entusiasterna. Baka dina egna varianter av den marängliknande godsaken och bestäm själv vad den ska innehålla. myTaste har recepten till en massa olika smaker om du behöver inspiration. Du kan också hitta andra franska bakelser som kan bli dina nya favoriter. Med riktiga konditori-delikatesser kommer du att plocka hem säkra poäng bland vännerna.

Macarons, makarons eller macaroons?

Att vara eller inte vara just macarons är den eviga frågan när man ska hitta rätt recept till det här bakverket. Det visar sig snabbt att många länder gjort egna tolkningar av vad de ska innehålla och det ger dig mycket att experimentera med. I Schweiz kallar man dem Luxemburgeli och gör dem mindre, lättare och fyllda med smörkräm. Den japanska makaronen innehåller jordnöt istället för mandel och har smak efter deras wagashi-bakelser. Amerikanska macarons är fyllda med vad man i USA betraktar som delikatesser; jordnötssmör och marmelad, glaserad bacon, bitar av sockerrör och saltade kringlor, bland annat. Den brittiska macaroonen är ofta lite hårdare och fylld med kokos. På myTaste hittar du också de vanliga recepten på de färgglada bakverken. Testa att baka med klassiska smaker som citrus, apelsin, choklad eller lakrits. Med så många möjligheter kan du välja själv precis hur dina svenska macaroner ska se ut och smaka.