Hur det än är så är macarons en väldigt god kaka. På julafton för två månader sen så spelade vi julklappsleken, där jag hade gjort ett laminerat presentkort på en valfri sats med macarons som en av julklapparna i spelet
( när man tar upp slickepotten ska det rinna i ett tjockt band och smeten ska synas i ca 30 sekunder innan den sjunker in) spritsa ut ca 32 runda macarons på en plåt och låt vila i 30 min. ca 32 runda macarons på en plåt och låt vila i
( när man tar upp slickepotten ska det rinna i ett tjockt band och smeten ska synas i ca 30 sekunder innan den sjunker in) spritsa ut ca 32 runda macarons på en plåt och låt vila i 30 min
- hushållsfärg för färgglada macarons. Den lätta lilla mandelmarängen som jag fyllde med ljuvlig lime och mascarponekräm blev som poesi för smaklökarna
Lime och mascarponekräm. Som jag lovade tidigare så kommer jag ikväll bjuda på det absolut bästa receptet på macarons, ett franskt litet bakverk som är ljuvligt gott och absolut inte behöver vara svårt
lime. Macarons grundrecept. Smaka av med lime för rätt syra i förhållande till de söta kakorna. Istället för vit chokladfyllningen (med syrliga bär eller lime) kan man fylla med mörk chokladganach, smörkräm blandat med marmelad eller en curd
Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime. 1smaksättning (valfri till exempel kakao, lime, hallon, citron). 1Smörkräm200 g smör, mjukt 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 äggulor smaksättning (valfri till exempel kakao, lime, hallon, citron) droppe hushållsfärgMandelkakor
Macarons är något så otroligt gott. Jag hade i och för sig vit choklad som fyllning men med både limeskal- och saft i tryffeln blev den syrlig och fräsch
Kolakrämen har jag snott av Mary från hennes recept på gudomligt goda salta kolamacarons. tårtan består av fyra lager sockerkaksbottnar, ett lager hallonkräm med lime och två lager salt kolakräm
Jag har fått lotten att just baka och kommer denna gång att göra påskgula apelsinmacarons samt limecupcakes med frosting i oranget och marsipan i grönt
Josefine berättade också om sin mormor som den stora inspirationskällan och hennes “Wretman” – en grön och rosa mandelkaka med lime och hallonpannacotta, fick mig också att fara tillbaka i tiden och minnas den gröna mandelkakan
Valfri smaksättning till exempel kakao, lime, hallon, citron. Macarons eller Makroner som man också kallar dem, är det ljuvligaste lilla bakverk man kan tänka sig, men också ett av de svåraste jag nånsin har bakat
Glutenfria macarons är både vackra och goda att servera till kaffet. Jag älskar den här varianten, med limefyllning, som Nicklas och jag mumsade loss på när vi fotade boken Söta saker