Vi bakade småkakor hela kvällen på konditorskursen (det är en intensiv kvällskurs) och vår lärare guidade oss igenom bl a macarons eller makroner som dem heter på svenska
Den överblivna smörkrämen kan du använda till cupcakes eller varför inte macarons. Receptet är amerikanskt och resulterar i bottnar som inte riktigt påminner om de svenska tårtbottnarna vi är vana vid
Macaron. Men ska jag jämföra med Macarons så är dem här busenkla att. Boken innehåller de 12 mest typiska syd/latinamerikanska recept, anpassade efter svenska mått
På bilden syns också MACAroner och raw brownie. Jag har anpassat måtten till svenska, men i övrigt är receptet i princip oförändrat, eller nja, jag kan ju inte låta bli att ändra, bara lite grann
Inspirationen till recepten har Roy Fares hämtat från Sverige, USA och Frankrike, vilket märks på blandningen av hallongrottor, jordgubbskräm, cupcakes, donuts, macarons och éclairer
För att ta några exempel i högen så finns salted caramel glass (bara måste prova snart), kola, cupcakes, macaroner, brödpuddingar, pannacottor, brownies, cheesecakes och
Sedan ägnas månaden åt kursplanering, inköp av ingredienser och kurshållande av After workkurs för Medborgarskolan i Göteborg i Svenska hösttapas samt en lördagskurs i Macarons
Jag får lära mig (hm, ett försök görs i alla fall) att baka fina macarons. Och även om vi som många andra svenskar åt pizza på nyårsdagen var det inte förrän en månad senare vi skulle hitta det perfekta receptet på pizzabotten