3 g hel kardemumma ( 1 tsk)200 g rågsikt (3,5 dl)50 g vatten (0,5 dl)10 g salt (0,5 msk)25 g mörkt muscovadosocker (0,5 dl)50 g hela valnötskärnor (1 dl)75 g hel sötmandel(1,5 dl)50 g russin (0,75 dl)100 g torkade fikon (8-10 st)100 g torkade aprikoser (10-12 st)Gör så här
Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
Täck eventuellt brödet i slutet om du tycker att det blir för mörkt. Fruktbröd,. Frukt och nötböd. Detta är ett otroligt lätt recept som passar alldeles utmärkt till en kopp te i höstrusket
800 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt75 g fint grahamsmjöl, gärna stenmalt75 g fint rågmjöl, gärna stenmalt50 g mörkt muscovado- eller farinsocker500 g vatten (500 g = 5 dl)20 g jäst100 g smör20 g havssalt50 g vetemjöl100 g valnötter50 g pistagemandel25 g smör till formarna1. 50 g mörkt