Mördegskakorna är jättegoda och kristyren har jag smaksatt med citronessence. Jag tycker det är så fint med dekorerade kakor så jag bestämde mig för att prova och fastnade direkt
Vänd på mördegskakorna på gallret. Vispa smör och socker i en stor skål med en elvisp på medelhastighet tills den är lätt och luftig, skrapa ibland skålens sidor
Själva mördegskakorna och de rostade nötterna går att göra i förväg. Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollos med en skvätt mjölk till en ljuvligt god kolasås
Schackrutor är klassiska mördegskakor som smakar choklad och vanilj. Smaksätt den ena delen med kakao och vaniljsocker och rulla två längder av varje del
När jag var och handlade sist på Ica Maxi hittade jag en julig stämpel att stämpla mördegskakormed. Jag använde mig av en alldeles vanlig mördeg med extra tillsatt vaniljpulver
Mördegskakor som håller formen. Jag har inte uppdaterat min blogg på evigheter, så nu är det dags med ett inlägg från Scandinavia cake show som hölls i Kungälv förra helgen
Kardemummasmaken går väldigt bra ihop med till exempel hjortron, rabarber, choklad, äpplen, vanilj… Mördegskakor är mer lättbakade än man kan tro, särskilt med en matberedare där degen svuschas ihop på ett kick
Riktigt gott till glassen är vanliga mördegskakor, smaksatta med päron konjak eller hembakade rån. Låt bären rinna av i en sil och mosa sedan med gaffel