Hackad mandel. Knåda till sist degen med hjälp av händerna. Hackad mandel. Ta små delar av degen åt taget, rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Pensla med äggvita och strö över finhackad mandel och pärlsocker. Vispa smör, vaniljsocker och socker med elvisp, använd visparna, tills allt det blir ljust och poröst
Skär fettet i bitar och finfördela i mjölmixen som först har blandats med sockret. Mandeln ska skållas och hackas, russinen hackas och kakaopulvret mätas upp
Med större mandelbitar skulle det bli en sorts mueslikaka, vilket skulle vara lika gott. Rulla ut till en rektangulär form och jämna ut sidorna med en kniv
Idag har Iza och jag bakat mördegskakormed aprikos, ett recept hämtat från Allt om Mat. Gör en grop i varje kaka och fyll med aprikosmarmelad (eller havtonssylt)
Vispa äggvitorna till fast skum med elvisp på mellanhastighet. Smaka av med salt och peppar. Forma varje degbit till en råtta (droppe) som läggs på plåtar med bakplåtspapper
Jag gillar mördegskakor och sedan olika smaksättningar till det. Mandelkakormed kolakräm. Krämen behöver svalna ytterligare lite till innan kakorna läggs samman två och två med krämen emellan
Hoppas ni fått en bra start på helgen, med en lång härlig frukost med familjen. Blanda samman alla ingredienserna till en slät deg, gärna med hjälp av matberedare eller assistent
Jag har aldrig hört talas om stockolmskakor förut men det verkar vara en typ av mördegskaka med hallonsylt där kanten är rullad i pärlsocker (eller hackad mandel)