Mörad fransyska recept

57 Spara

Burgundisk gryta

1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
6 Spara

Burgundisk gryta

Ingredienser1 kg grytbitar av fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl (kan uteslutas om man är väldigt strikt i kosten)½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g färska champinjoner 2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g) (kan uteslutas om man är strikt med kosten)Salt Nymalen peppar Bouquet Garni. 1 kg grytbitar av fransyska
5 Spara

Wokad oxfilé ( Sac Kavurma )

Fransyska. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska125 gr smör4 st stark turkisk paprika (sivribiber )2 st gul lök delad på mitten och skivad i fina skivor 3 stora ( skalad och hackad ) tomat1 1/2 tsk timjansalt och svartpeppar. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska
Sökförslag och sidor