Bryn i lite olja i en stekpanna och lägg sedan över i en stor gryta. Dela köttet i stora bitar, salta och peppra och bryn i smör och olja i stekpannan och lägg sedan över grönsakerna i grytan
Skär köttet i grytbitsstorlek och bryn det i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. När koket satt igång steker du svampen utan fett tills vätskan försvunnit, tillsätt sedan smör och stek en stund till
Fräs grytbitarna i lite olja i en stekpanna så att det får en fin stekyta och lägg i en skål. Denna söndag så imåroviserade jag en (stark) gryta gjord på märgpipa från uppländsk kalv
På menyn kunde man alltid få stekt salt sill med sur grädde. Stek i smör i varm stekpanna. Sillbullar200 gr urvattnade saltsillfiléer100 gr kokt kalvkött (t ex märgpipa)250 gr kokt potatis1 liten rödlök eller 1 schalottenlök1 ägg2 tsk potatismjölVitpepparRågmjöl och ströbröd till paneringSmör att steka i
Skeda upp såsen på ett serveringsfat, lägg på steken och servera genast. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. Lägg steken på den folieklädda plåten och grilla den läckert brun ca 8 minuter. 1 skiva benfri mörad märgpipa,
Den gammaldags sursteken är ett fint exempel på vad marinering kan göra, det blir en mör och god stek av ofta ganska så hårda bitar som märgpipa och ytterlår av nöt