Vi köpte en bit märgpipa från Malma Gård här ute på Värmdö som var jättefin. Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård och hur mycket kryddor som helst
500 g bog/märgpipanöt. Nu är middagen bortplockad och jag blev sååå trött. Måste nog lägga mig på soffan i några minuter för att orka göra nå vettigt i kväll
(Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. En klassisk Biff Bourguignonne som riktigt smälter på tungan är perfekt Söndagsmat som nästan sköter sig själv
Den gammaldags sursteken är ett fint exempel på vad marinering kan göra, det blir en mör och god stek av ofta ganska så hårda bitar som märgpipa och ytterlår av nöt
märgpipa. 1 kg nöt (högrev. koka mjölken o låt svalna skala potatis o koka i 10 min (ska ej vara genomkokt) Putsa kött o fläsk, ta bort hinnor o senor Kör köttsorterna 3 ggr genom köttkvarnen på mellanskivan Putsa späck o kör genom köttkvarnen Kör den kokta avsvalnade potatisen genom köttkvarnen kör ut det sista från kvarnen m j a ett fuktat smörpapper Blanda kött, fläsk, späck, potatis, kryddor i en stor bunke, späd med mjölken lite i sänder