Märgpipa högrev recept

Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet). 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 2,2 kg märgpipa
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Veckomatsedel och supergod kalops!

Veckomatsedel och supergod kalops!

1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. Idag har Tiril varit på förskolan eftersom hon var feberfri igår och väldigt pigg, och allt har gått bra
Köttgryta med frisk smak av citron

Köttgryta med frisk smak av citron

Jag har använt mig av både märgpipa och högrev som jag köpt ifrån Björlanda Gård där dom säljer nötkött ifrån Highland Cattle kor
Lyxig gulaschgryta

Lyxig gulaschgryta

1,2 kg Scan högrev eller märgpipa. Gör så här. 1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor

Boeuf Bourgignon

1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 6-8 portioner. Ingredienser
Gulaschgryta med kabanossen

Gulaschgryta med kabanossen

500 g nötkött tex märgpipa eller högrev. Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Skär i jämnstora, små bitar
Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Skär märgpipan i grytbitar. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
Köttsoppa

Köttsoppa

Riktig köttsoppa, inget jämrans fusk 2 kg högrev (eller märgpipa) med ben, typ den på bilden. Folk klarar inte av den mest basala matlagning nu för tiden
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 2 kg högrev eller märgpipa. Så här gör du 2 timmar Skär köttet i 3 cm stora bitar, salta och peppra med kvarnen
Novembergryta

Novembergryta

700-800 g högrev eller märgpipa. Skär köttet i grytbitsstorlek och bryn det i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipa eller ytterlår. högrev eller ytterlår. Skär köttet i lagom stora grytbitar
Köttsoppa

Köttsoppa

ca 500 g högrev (eller märgpipa) salt 4-5 svartpepparkorn 1 lagerblad 1 krm timjan 3 morötter 1 palsternacka 1 klyfta rotselleri 2 gula lökar 3 potatisar (stora) 1 köttbuljongtärning persilja
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Jag gjorde soppan på högrev och tyckte att det blev väldigt gott. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar
Rustik chiligryta

Rustik chiligryta

500-600 g högrev (el märgpipa el bog). Skär nöt- och fläskkött i bitar och bryn i en stekpanna. Grovhacka löken och bryn även den tillsammans med pressad vitlök och gurkmeja
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)