Vi köpte en bit märgpipa från Malma Gård här ute på Värmdö som var jättefin. Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård och hur mycket kryddor som helst
Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet). 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 2,2 kg märgpipa
1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. Idag har Tiril varit på förskolan eftersom hon var feberfri igår och väldigt pigg, och allt har gått bra
märgpipa. högrev. Dela köttet till avlånga bitar/större strimlor, putsa bort ev. fett. Blanda 2 msk sojasås, lite olja, den hackade vitlöken och den rivna ingefäran
Skär märgpipan i grytbitar. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
Riktig köttsoppa, inget jämrans fusk 2 kg högrev (eller märgpipa) med ben, typ den på bilden. Folk klarar inte av den mest basala matlagning nu för tiden
Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 2 kg högrev eller märgpipa. Så här gör du 2 timmar Skär köttet i 3 cm stora bitar, salta och peppra med kvarnen
Jag gjorde soppan på högrev och tyckte att det blev väldigt gott. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar
500-600 g högrev (el märgpipa el bog). Skär nöt- och fläskkött i bitar och bryn i en stekpanna. Grovhacka löken och bryn även den tillsammans med pressad vitlök och gurkmeja