Låt lutfisken ligga i kallt vatten ett par timmar innan tillagning. Strimla baconet och stek knaprigt. Ta upp lutfisken och lägg den i en ugnsfast form
lutfisk. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i panna utan fett. bacon. Koka upp vin, vatten och buljongtärning samt grädde och låt koka utan lock ca 10 minuter
Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
1 Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. 2 Knaperstek pancettan eller baconet. 5 kg lutfisk. 100 g tärnad pancetta eller bacon
Servera lutfisken med alla tillbehör. Finstrimla baconet och knaperstek det i en torr stekpanna. Ofta tillagar man lutfisken i ca 200 grader i ca 40-50 minuter. 8 skiva(or) bacon. 2 kg lutfisk , färdig att tillaga
Låt lutfisken ligga i kallt vatten ett par timmar innan tillagning. Strimla baconet och stek knaprigt. Ta upp lutfisken och lägg den i en ugnsfast form