Jobbade eftermiddag och hem och bakade lussekatter, gjorde kalljästa med ljummen mjölk och rumsvarmt smör, hade kesella vanilj i och nymald kardemumma, gjorde hälften med russin och hälften med vita chokladprickar inryckta
Det var dags att baka bullar igen, eftersom lussekatterna var slut sedan ett tag tillbaka. Häll i rumsvarm mjölk, smöret skuret i bitar, äggen, sockret, hjorthornssaltet, kardemumman (kan uteslutas) samt nästan allt mjöl (mjölmängden är verkligen cirka, jag mäter egentligen aldrig mjöl utan blandar i tills degen känns bra, dvs lite lagom kladdig
Lussekatterutan gluten, mjölk och vitt socker – Foto Annika Malm. Glutenfria lussekatter. Jordnötter är ju en klassiker tillsammans med choklad men kombon mandelsmör och kanel/kardemumma går inte heller av för hackor
Vi bakade lussekatter, pepparkakor, julgodis och sen satte vi oss och frossade och njöt av allt det goda men självklart har vi även sparat lite i frysen som vi äter av lite då och då
Jag tog med mig några pepparkaksbollar och gick ut i skogen med Petter där vi kokade kardemummakaffe på en trangia och åt pepparkaksbollar och lussekatter
Just nu äter de Lussekatter och ser på Alfons där nere, mutan efter att de städat upp efter sig. En chai-kryddning består vanligtvis av kardemumma, kanel och peppar
Fredagskvällen spenderade jag med att tvätta, baka veganska lussekatter och titta på På spåret. Resten av lördagen spenderade jag med att veckohandla, köpa julklappar (fast bara två till mitt syskonbarn, vi har äntligen bestämt att vi ska sluta köpa julklappar till övriga i familjen), baka veganska saffranskardemummabullar, tvätta, putsa och impregnera alla mina skor, färga håret och färga ögonbrynen
Tillsätt kvarg, kardemumma, socker, salt och det mesta av mjölet. Baka ut degen till lussekatter. } 50 g jäst100 g smält smör5 dl mjölk250 g Kesella kvarg1-2 msk stött kardemumma1 msk mald kardemumma 1 1/2 dl socker1/2 tsk saltca 17 dl vetemjölrussin1 ägg GÖR SÅ HÄR @font-face { font-family. 1-2 msk stött kardemumma. 1 msk mald kardemumma