Detta recept ger mjuka, fluffiga och jättegoda lussekatter. Jag är inte så mycket för sötsaker, men jag älskar verkligen lussekatter ( om de är goda förstås
Lägg russinen i blöt i en skål med vatten. Smula jäst i en bunke. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i mortel och häll sedan över det i en kastrull som du ställer på spisen med en klick smör i
Vispa äggen fluffiga i några minuter. Saftiga, luftiga och ”bulliga” lussekatter. (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver). Blöt och olja händerna lite och forma 10 stycken smala korvar och forma till önskad form, lussekatter snurras i varje ända. 1-2 påse saffran a 50 g (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver)
Fixade ett gäng lussekatter (gjorde dubbel sats) inför torsdag och Lucia. Forma sedan lussekatterna. Lussekatter (LCHF), 8-10 st. Lussekatter (LCHF), 8-10 st
Idag, kära vänner, kan jag stolt meddela att jag bakat för första gången Lussekatter/bullar i mitt liv – och dom blev så otroligt goda, fluffiga och saftiga
Har gjort lussekatter idag på mitt eget vis, ett recept jag kommit på genom åren. Vispa ner ett ägg o 1 1/2 dl socker och sen på med elvispen och häll i så mycke mjöl du vill, jag gör en kletig deg för de gör fluffigare bullar. Låt jäsa ca 40 min, knäda degen på mjölat bord/vask och tillsätt mer mjöl om den är alldeles för kladdig, gör lussekatterna, låt jäsa på plåt 30 min, pensla med ägg, in i ugnen i 10 min på 200 grader, detta gäller varmluftsugn
Forma lussekatterna och låt dem jäsa till dubbel storlek. Jag tycker att det här är ett bra recept utan krångligheter och det ger fluffiga och saftiga bullar
kesella då det ger saftigare och riktigt fluffiga bullar. Första advent idag, inte för att man kan tro det, med blåst, ösregn och 6 plusgrader, men mysigt blir det när adventsljusstakar och julgardiner kommer upp och lussekatter är ett måste en dag som denna, så tokgott, då jag inte gillar russin dekorerar jag mina med pärlsocker, ännu godare. Grädda små saffransbröd, tex vanliga lussekatter gräddas mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter