Luftig potatismjöl kaka recept

baka kaka…

Det är det här receptet jag alltid använder mig av – min toscakaka har denna som bas, man kan helt klart göra en vanlig vaniljbotten och använda som en stadig tårtbotten om man skulle önska (den blir stabil, inte luftig)
Luftig chokladbotten

Luftig chokladbotten

Smöra en form och sätt en krage av bakplåtspapper runt kanten så inte kakan svämmar över. Här kommer mitt tips på en bra och luftig chokladbotten
Hög och luftig tårtbotten!

Hög och luftig tårtbotten!

Om du vill ha chokladbottnar går det fint att röra ner någon matsked kakao eller två i smeten. Receptet nedan ger ett bra recept på basbottnar, en luftig och rätt hög botten med mild vaniljsmak
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar.

Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar.

Vispa tills det blir luftigt och puröst. I de tredje glaset mätte jag upp lika delar mjöl, potatismjöl, kakao, plus 2 tsk bakpulver. Alltså 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 2 tsk bakpulver. 1/3 potatismjöl. 1/3 kakao
Hög tårtbotten

Hög tårtbotten

Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
Bananchoklad tårta med fluff

Bananchoklad tårta med fluff

Om man vill kan man byta ut en 1/3 av mjölet mot potatismjöl, potatismjöl gör att tårtbotten blir mer luftig. Vill du ha chokladbotten byter du istället ut 1/3 mot kakao
Glutenfri rulltårta med äppelmos

Glutenfri rulltårta med äppelmos

Rulltårtan blir härligt luftig, mjuk och jättegod. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten
Ferrero Rocher rulltårta

Ferrero Rocher rulltårta

Den spricker inte när man rullar ihop och blir perfekt luftig och fluffig. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan
Bästa Tårtbotten

Bästa Tårtbotten

Luftiga, höga och fluffiga bottnar som har den där segheten i sig att de knappt smular alls. Potatismjöl
Stellas födelsedagstårta

Stellas födelsedagstårta

Vispa stevia, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Tillsätt potatismjöl, utrörd i vatten. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller
Glutenfri prinsesstårta med björnbärssylt. Kungligt gott!

Glutenfri prinsesstårta med björnbärssylt. Kungligt gott!

150 g potatismjöl. Vispa ägg och socker luftigt med elvisp i minst 5-7 minuter. Vispa i potatismjöl och bakpulver och häll smeten i en form ca 22 cm i diameter. Grädda i ugn på 175 grader i 35-40 minuter eller tills kakan är torr när du känner med en baksticka
Världens Lättaste Tårtbotten

Världens Lättaste Tårtbotten

Detta recept är ursprungligen från Polen där vi ofta bakar med potatismjöl som ofta ger höga och luftiga kakor
Dansk Æblekage

Dansk Æblekage

Ju försiktigare man rör desto lättare och luftigare blir kakan. Så därför var jag redan på annandagen igång och bakade dansk äppelkaka
Årets påsktårta!

Årets påsktårta!

(Att förvärma sockret gör att det går ytterst snabbt att vispa massan luftig, samt att den upplevs luftigare än vid kallvispning