Det är det här receptet jag alltid använder mig av – min toscakaka har denna som bas, man kan helt klart göra en vanlig vaniljbotten och använda som en stadig tårtbotten om man skulle önska (den blir stabil, inte luftig)
Om du vill ha chokladbottnar går det fint att röra ner någon matsked kakao eller två i smeten. Receptet nedan ger ett bra recept på basbottnar, en luftig och rätt hög botten med mild vaniljsmak
Vispa tills det blir luftigt och puröst. I de tredje glaset mätte jag upp lika delar mjöl, potatismjöl, kakao, plus 2 tsk bakpulver. Alltså 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 2 tsk bakpulver. 1/3 potatismjöl. 1/3 kakao
Om man vill kan man byta ut en 1/3 av mjölet mot potatismjöl, potatismjöl gör att tårtbotten blir mer luftig. Vill du ha chokladbotten byter du istället ut 1/3 mot kakao
Vispa stevia, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Tillsätt potatismjöl, utrörd i vatten. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller
150 g potatismjöl. Vispa ägg och socker luftigt med elvisp i minst 5-7 minuter. Vispa i potatismjöl och bakpulver och häll smeten i en form ca 22 cm i diameter. Grädda i ugn på 175 grader i 35-40 minuter eller tills kakan är torr när du känner med en baksticka
tryck en grop i mitten av varje kaka, låt dem därefter kallna. 100 g smör45 g florsocker1 msk vaniljsocker75 g potatismjöl75 g vetemjölGarnering. 175 CVispa smör, florsocker, vaniljsocker luftigt vitt och porsöt m elvisp. 75 g potatismjöl