Lägg rödbetorna i en ugnsform och häll på lite olivolja och smaksätt med salt, peppar och timjam (om du använder färsk timjam så tillsätt den först efter röbetorna kommit ur ugnen)
Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i bitar. 1 kg färska rödbetor. 1150 g fetaost el Apetina® vitost. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg färska rödbetor 1 färsk gul lök 4 dl rucola 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk flingsalt 150 g fetaost el Apetina® vitost 1 dl svarta oliverGör så här Koka rödbetornamed skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-30 min
När rödbetorna väl kokat, som kan ta sin tid, skalar jag dem ganska lätt med hjälp av en kniv och en gaffel, skivar dem och lägger dem på ett vackert fat
Lättkokade i saltat vatten smakar de som morötter med en touch av rödbetor. Det är som stora morötter i storleken och ser ut som rödbetor när man skalar dem
Under våren kompletteras basinnehållet med sparris och färskpotatis, på sommaren dyker det upp paprika, sommarlök, majs och squash och under hösten fylls kylen med kantareller, rödbetor och palsternacka
Chèvren går också bra att byta ut mot mozzarella eller fetaost, mums det med. Jag ändrade om lite, men själva grunden är den samma, kyckling, rödbetor, kycklingbacon och chèvre, så galet gott och perfekt en ljummen sommarkväll
Dela rödbetorna i mindre bitar. Couscous, fetaost, spenat, sambal oelek, tomater, salt, olivolja. Lägg ned dem i en matberedare tillsammans med allt det övriga
Tänker gärna på färg när jag planerar påskmaten och letar recept med gula ingredienser plus att det gärna får finnas med krispigt gröna färger på bordet