Så här skriver LisaFörareWinbladh om sin älskade kål. Problemet med vitkål är priset. Den är helt enkelt så billig att folk inte fattar hur bra den är och hur mycket respekt den förtjänar
Spiskummin, lamm, apelsin och persilja ihop var verligen en fantastisk kombination av smaker och självklart är det matkemisten LisaFörareWinbladh som gett sina förslag till dessa fantastiska smaker
LisaFörareWinbladh är kokboksförfattare, föreläsare och otroligt kunnig vad gäller mat och recept. ) Lisa skriver med jämna mellanrum på matnördsparadiswebbplatsen Taffel
Som sagt så blir det alltså ettan på topplistan som serveras till middag ikväll när vi testar ett nytt recept från LisaFörareWinbladhs bok "Det godaste jag vet", en av herr Mårtenssons största favoriter i matvärlden
Läs gärna mer om detta i LisaFörareWinbladhs texter antingen här eller i hennes bok, Matmolekyler som jag varmt rekommenderar om man vill nörda ned sig lite i matvärlden)
Kött som steks eller grillas får sin smak på ytterskiktet då proteinerna hettas upp med de enkla sockerarterna maltos, laktos och glukos (Tack LisaFörareWinbladh för lektionen)
LisaFörareWinbladhs fantastiska bönsoppa bjuder på värme med chilistyrka, härlig mustighet, superfin konsistens på de svarta bönorna och dramatisk färg
(jag utgick från ett recept av LisaFörareWinbladh). Uppkomsten till rätten kom sig av att jag var sugen på att göra en beurre blanc sås för första gången samt en väldigt trevlig försäljare på Erssons