Lisa förare winbladh recept

Pulled pork på bogbladsstek

Pulled pork på bogbladsstek

Jag experimenterade mig fream, men hade detta recept från LisaFörareWinbladh i tankarna när jag vidtog mina mått och steg
Tomatsås med kyckling och fetaost

Tomatsås med kyckling och fetaost

Receptet hittade jag i kokboken "Mat med magkänsla" av Fredrik Eriksson och LisaFörareWinbladh. Äntligen fredag
Färsk vitkål på polskt  vis  i huvudrollen

Färsk vitkål på polskt vis i huvudrollen

Så här skriver LisaFörareWinbladh om sin älskade kål. Problemet med vitkål är priset. Den är helt enkelt så billig att folk inte fattar hur bra den är och hur mycket respekt den förtjänar
Vilt, hagel och molekyler

Vilt, hagel och molekyler

Att skvätta vodka i bären är något Håkan har snappat upp från "Matmolekyler" av LisaFörareWinbladh och Malin Sandström
Gryta med kokos och röd curry

Gryta med kokos och röd curry

LisaFörareWinbladh. fläskkarré eller lårfilé av kyckling. 1ljus soja. 1finriven ingefära. 1krossat citrongräs
Godaste vattenmelonsalladen

Godaste vattenmelonsalladen

LisaFörareWinbladh är kokboksförfattare, föreläsare och otroligt kunnig vad gäller mat och recept. ) Lisa skriver med jämna mellanrum på matnördsparadiswebbplatsen Taffel
En annan korv stroganoff

En annan korv stroganoff

Som sagt så blir det alltså ettan på topplistan som serveras till middag ikväll när vi testar ett nytt recept från LisaFörareWinbladhs bok "Det godaste jag vet", en av herr Mårtenssons största favoriter i matvärlden
Linssoppa i världsklass

Linssoppa i världsklass

Receptet härstammar från LisaFörareWinbladh som skriver i Sydsvenskan och som en gång startade matkaravanen i Malmö
Luffarbiff och ljummen sallad…

Luffarbiff och ljummen sallad…

Läs gärna mer om detta i LisaFörareWinbladhs texter antingen här eller i hennes bok, Matmolekyler som jag varmt rekommenderar om man vill nörda ned sig lite i matvärlden)
Koreanska revben med picklad gurka

Koreanska revben med picklad gurka

Receptet är en omarbetad version av en variant från LisaFörare - Winbladh. Hej fredag, hej helg och hej på dej kära läsare
Biff Rydberg…

Biff Rydberg…

Kött som steks eller grillas får sin smak på ytterskiktet då proteinerna hettas upp med de enkla sockerarterna maltos, laktos och glukos (Tack LisaFörareWinbladh för lektionen)
Svart bönsoppa "to die for"

Svart bönsoppa "to die for"

LisaFörareWinbladhs fantastiska bönsoppa bjuder på värme med chilistyrka, härlig mustighet, superfin konsistens på de svarta bönorna och dramatisk färg
Soppan jag växte upp med

Soppan jag växte upp med

Jag har utvecklat soppan lite ytterligare, genom LisaFörareWinbladhs knep med långlagad gul lök och sherry
Bakad torsk med beurre blanc sås, ostron och havskräfta

Bakad torsk med beurre blanc sås, ostron och havskräfta

(jag utgick från ett recept av LisaFörareWinbladh). Uppkomsten till rätten kom sig av att jag var sugen på att göra en beurre blanc sås för första gången samt en väldigt trevlig försäljare på Erssons