Lägg linserna i en trådsil, eller i ett durkslag, och skölj av dem under rinnande kallt vatten. Denna lättlagade linsgrytan, med röd curry, tomater och kokos, är ytterligare ett bevis på att god vegetarisk mat inte behöver vara krånglig att laga
Rödalinser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan. Blanda alla kryddorna och vänd ner i grytan någon minut innan du häller på tomatkross, kokosmjölk, vatten och linser
Jag använder rödalinser i det här receptet. Använder du linser ofta i din matlagning. Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd
Häll linserna i ett durkslag eller i en trådsil och skölj dem under rinnande kallt vatten en stund. För att göra den här linsgrytan utgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta
4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade rödalinser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong