Limpor recept

Siraps limpa

Siraps limpa

Siraps limpa. 50 g smör. 5 dl filmjölk. 50 g jäst. 2 dl sirap. 2 tsk salt. 6 dl vetemjöl. 6 dl rågsikt. Smält smöret och bland i filen
Norska limpor

Norska limpor

Pensla lite smält smör mellan limporna så går det lättare att bryta isär dessa efter gräddningen. Låt limporna svalna inlindade i bakdukar
Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Var så baksugen häromdagen och såg att jag inte hade något bröd kvar i frysen. Äter inte så ofta bröd men till helgen kan det vara gott att ha när man hinner äta lite längre frukost
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Strö mjöl på bakbordet och lägg degen på bordet, dela i 3 lika stora delar och forma till limpor. Lägg limporna på en bakplåt med papper, täck med kökshandduken och låt jäsa i ytterligare 30 min
Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Skiva upp limporna direkt när de svalnat, lägg smörgåspapper emellan varje skiva så de ej fryser ihop
GI limpa

GI limpa

Det här är ett GRYMT gott bröd, oavsett om man kör enligt GI eller inte. Min mamma kom över med en rejäl bit och gissa om det var strykande åtgång
Mammas limpor

Mammas limpor

Den här gången använde jag filen i dessa goda bikarbonatslimpor, som jag bakade efter ett recept som jag hittade på Tasteline (se här)
Rågsikts limpor

Rågsikts limpor

Istället bakas det limpor hos oss idag, MYCKET roligare än att rensa bort gamla saker. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor. Forma de 2 degklumparna till 2 limpor och stoppa i vars en form. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor
Saftig limpa

Saftig limpa

Hembakad bröd är ju bara så gott. Överraskade barnen med lite nybakad efter att dom kommit hem från en lång dag i skolan
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Fyra limpor av en påse mjöl

Fyra limpor av en påse mjöl

När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Grova limpor

Grova limpor

De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Lägg limporna på tvären i den smorda eller bakpapperklädda långpannan. Pensla gärna med lite olja mellan limporna så går de lätt att sära
Snabbaste limpan

Snabbaste limpan

Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
Limpa m havssalt

Limpa m havssalt

2 limpor. 2 limpor. 25 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap 12 dl vetemjöl special. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och 2 krm örtsalt