Limpor recept

29 Spara

Norska limpor

Pensla lite smält smör mellan limporna så går det lättare att bryta isär dessa efter gräddningen. Låt limporna svalna inlindade i bakdukar
27 Spara

Rågsikts limpor

Istället bakas det limpor hos oss idag, MYCKET roligare än att rensa bort gamla saker. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor. Forma de 2 degklumparna till 2 limpor och stoppa i vars en form
17 Spara

Snabbaste limpan

Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
13 Spara

Siraps limpa till gästerna.

Hittade ett recept hos Leila Lindholm på siraps limpor, så de fick det bli. Baka ut degen till 2 st limpor och lägg i mjölade brödkorjar alt, på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek
10 Spara

Saftig limpa

När degen jäst klart delar du den i två delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på en smord plåt alternativt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 40 minuter
10 Spara

Busenkel limpa

Låt brödkakan svalna, innan du skär den i fyra limpor 4 stycken. 4 stycken1 liter filmjölk1,2 kg rågsikt5 tsk bikarbonat5 dl brödsirap eller ljus/mörksirapBlanda alla ingredienserna till en smet som påminner om tjock sockerkakssmet
17 Spara

Rågbröd

Forma sedan degen till två limpor och lägg dem i formarna. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Värm halva mängden av degspadet i mikron och späd med resten av vätskan till rätt temperatur
Sökförslag och sidor