Limpa utan jäst recept

Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Var så baksugen häromdagen och såg att jag inte hade något bröd kvar i frysen. Äter inte så ofta bröd men till helgen kan det vara gott att ha när man hinner äta lite längre frukost
GI limpa

GI limpa

Det här är ett GRYMT gott bröd, oavsett om man kör enligt GI eller inte. Min mamma kom över med en rejäl bit och gissa om det var strykande åtgång
Mammas limpor

Mammas limpor

När det händer brukar jag inte kasta bort den oätliga filen utan istället använda den i någon form av bröd
Snabbaste limpan

Snabbaste limpan

Snabbaste limpanLiknande bloggposter. Kryddig filmjölkslimpa. Fruktig filmjölkslimpa. Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept

Busenkel limpa

4 stycken1 liter filmjölk1,2 kg rågsikt5 tsk bikarbonat5 dl brödsirap eller ljus/mörksirapBlanda alla ingredienserna till en smet som påminner om tjock sockerkakssmet
JULNISSES LIMPOR.

JULNISSES LIMPOR.

50 gr jäst3 ägg125 gr farinsockersalt, brödkryddor och ev. 50 gr jäst. 3 dl lättfil3 dl mjölkvärm mjölken något och tillsätt fil,nu brukar jag också tillsätta 50 gr smör för smidigare deg
Limpa med aprikos och nötter

Limpa med aprikos och nötter

Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Köttfärspizza (limpa) Capricciosa

Köttfärspizza (limpa) Capricciosa

Köttfärslimpa är en stor favorit och den här versionen är grymt god. Köttfärslimpa och pizza i ett. 0 from 2 reviewsKöttfärpizza (limpa) Capricciosa PrintFörfattare
Limpa med nötter, morötter och lingon

Limpa med nötter, morötter och lingon

Denna limpan som jag bakat däremot, den behåller jag hemma. Ingredienser för 1 limpa5 dl grahamsmjöl2 dl havregryn1 dl krossade linfrö eller hela1 tsk salt2 tsk bikarbonat1 dl hackade hasselnötter1 dl rivna morötterBlanda ovanstående ingredienser väl. Ingredienser för 1 limpa
Mjölkfria limpor

Mjölkfria limpor

Blanda torrjästen med salt, linfrön, kryddor och en del av mjölet. 100 g torrjäst. Värm vattnet till ca 45 grader, blanda med oljan och sirapen