Pensla de nygräddade bröden med kallt vatten. Rör i salt, farinsocker, sirap, ägg och kesella. Limpa, 3 st. Dela i 3 delar och forma varje del till en limpa. Klä 3 formar med bakplåtspapper och lägg i limporna. com Limpa, 3 st 1 liter lättmjölk
Blanda sedan ner mjölsorterna , håll tillbaka med vetemjöl till förmån för de andra sorterna. Pensla med lite vatten om ni vill ha en mjuk skorpa, låta svalna under handduk
Jag drar igång min adventskalender med ett recept på skorpor. Farinsocker känns lite gammaldags genuint, även fast det väl bara är en kusin till det muscovadosocker jag så gärna använder mig av
För hur skulle jag kunna motstå att inte provbaka med dem. Bläddra ner längst ner om ni vill göra detta underbart goda recept med en gång och för er som är nyfikna på att läsa mer ska jag berätta hela historien för
Hos oss är farinlimpa ett måste till julbordet, men den passar också jättebra att servera med en skiva ost och paprika eller med ett kokt ägg eller till en god soppa, som t
Här kommer det ytterligare ett recept på en smarrig limpa. Eftersom jag tycker det är så smidigt att baka limpor i formar, så ni får stå ut med att det dyker upp många sådana recept här på bloggen
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Tillsätt linfrön, solroskärnor, farinsocker, ägg, salt och det mesta av mjölet