Limoncello mousse recept

Tjejfest!

Till dessert hade Linn gjort en försvinnande god moussetårta på sommarens bär med en choklad- och mandelbotten
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Bred ut moussen över kakan i formen. Häll det över moussen. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
Citron x 3

Citron x 3

Servera med ett litet glas isande kall Limoncello. Trion består av en len citronmousse, en söt lemon meringue pie och en frisk och syrligt citronsorbet
Vit chokladmousse med passion

Vit chokladmousse med passion

En annan gång ska jag testa spetsa den med hemmagjord Limoncello för att ge den den där sista umpfen

3 rätters i goda vänners lag

Citron sorbet toppade med en citronsås av lemoncurd blandat med limoncello och toppat med krossade maränger
Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse

Tillsätt limoncellon och resten av den vispade grädden. Vispa grädden, men inte för hårt, då blir moussen grynig
Bröllopstårta med vit choklad

Bröllopstårta med vit choklad

Jordgubbarna i fyllningen marinerade jag i limoncello vilket blev toppengott. Jag hade särskilt svårt att bestämma fyllning eftersom jag inte prövat att göra särskilt många olika mousser
Röda gubbar behöver variation!

Röda gubbar behöver variation!

limoncello efter eget tycke och smak. Ett av de olika recepten vi klippt ut och testat genomgick några förändringar i vårt kök och istället för att resultera i en mousse så blev det en makalöst smarrig sås

Tips på efterrätter till nyårs

Ringla över Limoncello och garnera med citronzest. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet över moussen

Jordgubbsmousse

Tillsätt limoncellon och resten av den vispade grädden. Vispa grädden, men inte för hårt, då blir moussen grynig

Jordgubbsmousse

 Tillsätt limoncellon och resten av den vispade grädden.  Vispa grädden, men inte för hårt, då blir moussen grynig

Kokosmousse med citron och nashipäron

t ex Limoncello. Vispa grädden med elvisp i minst 2 minuter, till en fluffig mousse. Låt kokosgrädden stå i kylen i minst ett dygn