Pressa på limen, strö över hackad persilja och smaka av med salt och peppar. En sån här dag passar det bra att värma sig med en Laxgryta med Thailändska smaker
Vi pratar om lime, citrongräs och garam masala, ja, helt enkelt en fantastiskt god kombination. Häll över kokosmjölken och vattnet och smula ner buljongtärningen
Tippa i kokosmjölk, currypasta (smaka dig fram), fishsauce och saften av limefrukten. LAXGRYTA 3-4 port 2-3 hg lax eller den fisk du har 1 liten gul paprika 1 liten röd paprika 2 dm purjolök 1 msk currypasta (gul tog jag men det kvittar) 1 burk kokosmjölk 2 msk fishsauce 1 lime 1 msk olja 1-2 tsk maizena cashew eller jordnötter Fräs paprikabitar och purjo i oljan. 1 burk kokosmjölk. 1 lime
Riv sedan ner ingefära och lägg i de torkade limebladen hela. De bitar som bli små och ynkliga brukar jag dela i mindre kuber så att de går att göra soppa eller laxgryta av
Asiatisk laxgryta. Strö över mjölet, rör om och häll i kokosmjölk och fiskbuljong. 2 dl kokosmjölk. rivet skal och saften av 1 lime. Tillsätt skal och saft av lime, citrongräs, spenat, vattenkastanjer och bönor och kok vidare i 2 minuter. 2 dl kokosmjölk. rivet skal och saften av 1 lime 1 stjälk citrongräs, finhackad
pressad lime. En sådan dag var det igår och därför blev det en laxgryta med inspiration från det thailändska köket, Anki höftade lite hit och dit på vad som fanns i skafferi och kyl och då bidde det si så här