Karamellfärger/pastafärger + titanioxidLim. Färga in dom olika bitarna med pastafärg eller karamellfärg, den vita delen gjorde jag vitare med hjälp utav lite titanioxid pulver (se på bilden vilken skillnad det blev)
För att fästa mossan använd ätbart lim eller vispad äggvita. Mossan runt nederkanten av tårtan är smulor av digestivekex som är färgad med grön pastafärg ( Goose Berry)
Ätbart lim finns. Jag brukar använda vatten eller lite uppvispad äggvita istället - men för mer avancerade dekorationer kan det nog vara bra att ha *skriver på inköpslistan* De flesta av dessa specialtillbehör (och en miljon annat du inte visste att du behövde) kan man köpa på butiker som tex Cake&Design, Dekorera mera, Kakburken mflDet som är lite knepigt tycker jag är att man måste planera och se till att ha vad som behövs hemma innan man ska göra en tårta
Sätt dom på tårtan med en liten klutt grädde/marängkräm som lim. Lägg på locket av kakan och vispa den sista decilitern grädde, bred ut den över kakan och på sidorna så sockermassan har något att fästa sig på (jag använde vispad äggvita och socker/marängkräm, men vispgrädde funkar också bra
När det är dags att bygga ihop pepparkakshusen, så ska vi först fixa limmet. Kavla ut degen tunt (jag köper färdig deg) och skär ut alla de delar du behöver
Limma fast tungorna på skorna med ätbart lim eller äggvita vid tårna på skosulorna. Limma fast den. Har fått önskemål om att dela med mig av mallen som jag använder till converse skorna som jag haft på en del tårtor
Fäst texten där du vill ha den, med ätbart lim eller lite kristyr. Sköna söndag har rullat på med pyssel i form av tårtor som skulle levereras på eftermiddagen och så en hel del pappersarbete
Sätt dom på tårtan med en liten klutt grädde/marängkräm som lim. Lägg på locket av kakan och vispa den sista decilitern grädde, bred ut den över kakan och på sidorna så sockermassan har något att fästa sig på (jag använde vispad äggvita och socker/marängkräm, men vispgrädde funkar också bra
Om den är någon del som ska limas omlott så platta till lite direkt när de kommer ut från ugnen. När ett av paradbaken i Hela Sverige bakar skulle vara en känd byggnad gjord i pepparkaksdeg kändes det först väldigt nervöst, vad skulle jag bygga och hur skulle det gå