Mal pinjenötterna i en mortel. Lägg i vitlöksklyftor samt havssalt och fortsätt mortla. Lägg i bladen från ett stort knippe basilika, lägg i parmesanost och pecorino, forstätt mortla
Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd som kommer från Ligurien där vi var i somras bland annat och vandrade mellan byarna i Cinque Terra, men man kan faktiskt äta det lite överallt och även förstås hemma
I helgen var jag i Santa Margherita i Ligurien. De flesta som följer min andra blogg vet redan om det, men om det finns någon här som är intresserad, så kan ni läsa om det här
Om någon undrar varför det är pesto i fransk mat, så är svaret att pesto finns inte bara i Ligurien. Pasta Bohémienne påstås vara romernas mat från Rhône-deltat
Liguriens mat präglas av mötet mellan hav och berg, mare e monti. Liguriens focaccia är saftigare och smakrikare än den man hittar i andra delar av landet
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Bara en vecka i och för sig, men det kommer bli en riktigt bra vecka, för på måndag åker jag och en kompis till Moneglia i södra Ligurien och lever strandliv
Det som spontant dyker upp i mitt huvud när det gäller italienska ölmärken är vattenbomberna Peroni och Birra Moretti, som visserligen fyller sin funktion en varm sommardag i Ligurien eller i Rimini
Civezza ligger i Ligurien och Ligurien är en del av Italien, nära Frankrike. Det här är Ligurien. Ligurien är en del av italienska rivieran, Genova är största staden, det är här den kända vandringsleden Cinque Terre ligger och här produceras Italiens bästa olivolja och pesto
Jag åkte nämligen till en kompis killes föräldrars hus i Ligurien förra vecka, och fokus låg på att överleva den extrema hetta som drabbade Italien under x antal dagar
I östra Ligurien finns fem små fiskebyar med färgglada hus på branta klippor – Le Cinque terre. Under sportlovsveckan ordnar vi en klätterresa till Cinque terres nationalpark, i Italien, en resa med lite extra god mat
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Minestrone från Ligurien. March 11, 2013. En stor sats soppa säkert 10 portioner. Tar ca 1,5h att laga så bra söndagsprojekt för middag i veckan eller frysen
Pesto har sitt ursprung i Ligurien, i området nära Genua, där den traditionellt serveras med hemsnurrad trofie-pasta, en sorts pasta som består av små tight skruvade bitar för att så mycket som möjligt av såsen ska fasta på pastan när man äter