Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiskaköket, om du frågar mig. Toum. Den skiljer sig från aioli, mycket lenare, krämigare i konsistensen och den görs på äggvitor
Koka linser i 8 dl vatten. Låt puttra 15 min på svägvärme under lock. Hacka mangold och häll över linser tillsammans med citronsaft och salt och låt koka ca 10 min
Kamounet banadora är en av mina absoluta favoriter från det libanesiskaköket. För att få till denna rätt riktigt god ska du använda mogna och gärna lite mjuka tomater, olivolja av bra kvalité och inte minst den libanesiska kibbehkryddan
Värm ugnen till 180º (varmluft). Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret. Blanda alla övriga ingredienser i en skål, det smälta smöret sist
Vi hoppas att denna minutiösa omsorg återspeglas i maten, i synnerhet med tanke på våra tidigare libanesiska erfarenheter, som säger oss att gränsen mellan utsökt och bara sökt är hårfin