Temat var libanesiskt. Meze tillbehör tillagades och en buffé dukades upp. PlattbrödKlyftpotatisKycklingfilé och fläskfiléHummusFilodegsrullar med fetaostTabboulehKryddig sallad med fetaostHaricots verts i tomatsåsRecept på tabbouleh
Till de små rätterna som blivit serverar jag libanesisk couscous, en lite större variant av vita kulor som smakar utsökt och som finns i de flesta matbutiker
Vi hoppas att denna minutiösa omsorg återspeglas i maten, i synnerhet med tanke på våra tidigare libanesiska erfarenheter, som säger oss att gränsen mellan utsökt och bara sökt är hårfin
Jag är ovanligt förtjust i libanesiskmat, så jag kan mycket väl tänka mig lite meze. Tabbouli300 g bladpersilja3 medelstora tomater½ medelstor gul lök1 tsk salt1 dl olivolja1 dl pressad citron3 msk bulgur½ tsk chilipulver½ tsk summak (syrlig orientalisk krydda)Hacka persilja, tomater och lök fint. 3 medelstora tomater