Levain surdegsgrund recept

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Både rågsurdegsgrunden och vetesuregsgrunden matar jag med mjöl och vatten ungefär varannan vecka, rågen med rågmjöl och veten med vetemjöl
Segt, håligt och väldigt gott

Segt, håligt och väldigt gott

Bagarna på Bakery and Spice på Torsgatan bakar sina levainbröd ungefär på det här viset, det jäser bara en gång
Med plats för fler

Med plats för fler

Brödet på bilden är det som jag i boken kallar Levain med jäst. Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
Levain med rågsurdeg

Levain med rågsurdeg

Denna gång och för ovanlighetens skull, ett Levainbröd med rågsurdegsgrund. Levain är ju franska och betyder rätt och slätt "surdeg"
Enkel Levain - surdegsbröd

Enkel Levain - surdegsbröd

Jag ska baka vidare på min surdegsgrund. Det ska bli en enklare form av Levain som ska innehålla stora bubblor
Länge leve levain

Länge leve levain

Efter att ha bakat Leilas surdegsbaguetter ett par gånger (den trogne Leila-läsaren vet att det är inte helt genuina surdegsbaguetter, då grunden sätts på jäst), har jag tagit mig modet att sätta en riktig surdegsgrund