Laga mat i lergryta är smidigt ihop med allt och in i ugnen - klart. Börja med att lägga lergrytan i blöt ca 20 min. Stek 500 gram nötkött i bitar med salt och peppar mot slutet tillsätt lite vatten för att få ut alla goda smaker ur pannan. skär valfria rotfrukter i bitar jag tog6 potatisar4 morötter2 palsternackoren bit rotselleri2 stora gula lökarBlanda ihop allt i lergrytan och tillsätt2 vitlöksklyftor hackade3 msk oxfond (buljongtärningar går också bra)1 dl rött vin3 dl vatten2 lagerbladlite timjanLägg på locket och ställ i kall ugn i 200 grader i ca
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Gryta på nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. Lägger man i riktigt mycket chilibönsås så hamnar man i en alternativ "rödbrässering" som är vanlig till nötkött