Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Lemoncurd-grädde. Förutom garneringen för där fick det bli jordgubbar istället. För att göra lemoncurd-grädden vispar du grädden fluffig tillsammans med vaniljsockret och vänder sedan ner lemoncurden
Bred ut ett par matskedar av lemoncurd på en marängbotten. Strössla över några skivade jordgubbar (eller mosade hallon till exempel) och bred sedan över grädden
När bottnen svalnat, bred på lemoncurd och lägg sen på skivade jordgubbar. Vill man göra det väldigt enkelt för sig så köper man lemoncurd färdig på burk, annars gör man egen
Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans med jordgubbar, grädde och en nötbotten. Den här curden går dessutom snabbt att laga och den håller sig lätt en månad i kylen
Hallon är ett av sommarens bästa bär, topp två med jordgubbarna i topp. Tillsammans med syrlig lemoncurd och krispiga smulor med lite smak av kokos kan det här bli sensommarens bästa dessert
Om du inte känner för att göra din egna curd och inte vill ha yuzu curd, trots att den är helt otrolig, så kan du i vilken butik som helst köpa lemoncurd och ta en klick lemoncurd
Denna gången valde jag äpplen, kiwi, mango, jordgubbar och vindruvor. Så jag byte ut det mot lemoncurd i stället för att få lite mer fruktig smak på det och för att få i lite syra i tårtan också